XXII. Nyári Élőfalu Találkozó - 2017. Július 7-9., Nyim

2017. június 04. - Magyar Élőfalu Hálózat

landscape8.jpgAz esemény idén már a 22. alkalommal kerül megrendezésre. A kezdetek óta a Magyar Élőfalu Hálózatot alkotó közösségek megerősödtek, és újabbak is csatlakoztak hozzájuk. A mostani találkozó házigazdája az egyik “újonc”, a Nyimi Öko Közösség lesz, a kiemelt téma pedig a közösség alkotás, valamint a közösség megtartása és gazdagítása. Egyre több ember keresi az utat, hogy visszataláljon a természethez és a természetközeli élethez. A természet nemcsak az állatokat és növényeket, hanem a többi embertársunkat is jelenti. Így egymáshoz is visszatalálunk.

Tovább

Jövőnk a víz

kerek_to.jpgA Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület és Jászszentlászló Község Önkormányzata tisztelettel meghívja „Tájgazdálkodás - a jövedelmező mezőgazdaság hosszú távú feltétele” című rendezvényére, 2017. március 29-ére, a Jászszentlászlói Művelődési Házba (6133 Jászszentlászló, Kossuth L. u. 7.).

Tovább

XVI. Téli Élőfalu Találkozó

krisna_volgy_tel.jpgKözeledik a téli élőfalu (ökofalu) találkozó, amelyet idén (2017. február 10-12.) újra Krisna-völgy szervez.

Aki szeretne jönni, jelentkezzen mielőbb a LENT MEGADOTT MÓDON. (A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!) Helyszűke miatt korlátozott számú érdeklődőt tudunk fogadni!

Ha a jelentkezési határidő lejárta előtt betelnének a helyek, arról az okovolgy.hu oldalon fogunk tájékoztatást adni!

Tovább

MÉH e-HÍRLEVÉL 78. szám

elofalu78.jpgA tartalomból: Adventi üzenet. Permakultúra - összhangban a természettel. Magasított és dombágyások építése, működtetése, növényváltás és biológiai növényvédelme. Rövid beszámoló/értékelő a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat (KMGyH) drávafoki találkozójáról. Könybemutató - Borsos Béla: Az új Gyűrűfű.

Tovább

MÉH e-HÍRLEVÉL 76. szám

elofalu76.jpg2016. október 27.

A tartalomból:  A Kárpát-medencei Gyümölcsészeti Hálózat 2016. évi Gyümölcsészeti Találkozója.  Zöld kalandozások 5. - Valós alternatíva-e az ökofalu?  Kőbányai Élő Közösségek program.  F-Faktor: Fenntarthatósági műhely vitafórum sorozat, november 23. 

Tovább

MÉH e-HÍRLEVÉL 75. szám

elofalu75.jpg2016. október 10.

A tartalomból:  Az ember és környezetkímélő kertművelés alapjai.  Szántói almanap és őszi vásár.  Visnyeszéplaki hírek - Baji Béla előadása.  Fenntartható Gyümölcsös - Gyümölcsöző Fenntarthatóság.  Gyümölcsész Találkozó, Drávafok, 2016. november 18-20.  Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról.  Kis Fürkész Felhívás fiataloknak.  Bolyavári esték.  Sajtos nap.

Tovább