Magyar Élőfalu Hálózat

Szakmai tanácskozás a tanyapedagógiáról

2013. január 28. - Magyar Élőfalu Hálózat

Mezőgazdálkodási gyakorlat a magyar iskolai oktatásban - a tanyapedagógia első évének tapasztalatai címmel tartanak szakmai tanácskozást február 4-én a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest, Kossuth tér 11.)  épületének Darányi Ignác termében.

tanyapedlogoszines_okis.jpg

A "Pedagógiai program a tanyák és a hagyományos gazdálkodás megismeréséért" elnevezésű projektet 2011 elején együttműködésben kezdte el kidolgozni több civil szervezet hazai, illetve francia tapasztalatok alapján. Franciaországban ugyanis a gyerekek vidéki élettel való megismertetése jelentős múlttal és színes szakmai tartalommal működik. A program alapvető célja, hogy átélhetővé tegye a gazdálkodást, a növénytermesztést, az állattartást és a termékfeldolgozást az iskolások számára, hosszabb távú célkitűzése pedig, hogy az így szerzett ismeretek alapján a gyerekek nyitottabbak legyenek a gazdálkodásra, valamint az élelmiszerek és a táplálkozás tekintetében tudatosabb fogyasztókká váljanak.

A rendezvényt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár nyitja meg. A résztvevők szakmai előadásokat hallhatnak a program eddigi múltjáról, jelenéről és jövőjéről többek között:

  • Makra Márta,  Polyán Egyesület:  A hazai tanyapedagógiai program bemutatása
  • Marie-Christine Ratto (Az "Isten hozta a tanyán" hálózat fogadó gazdája, biogazda): Tanyapedagógia Franciaországban
  • Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója.


A hazai kísérleti szakasz partnereinek hozzászólásai:

  • Miklós Rudolf gazdálkodó
  • Kolocsán Tünde animátor
  • Dr. Rubovszky László ÉTA ügyvezető
  • Dr. Csizmadia László, a FATOSZ elnöke
  • Szeleczki Erzsébet iskolaigazgató (Békéscsaba)


Kérjük részvételi szándékát a makramarta@gmail.com címen jelezze!

Bővebb információ: Makra Márta  30/566 4910

A bejegyzés trackback címe:

https://elofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr305050080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása