Magyar Élőfalu Hálózat

Pásztorok és halászok - Kunkovács László kiállítása

2013. január 29. - Magyar Élőfalu Hálózat

Kunkovacs_meghivo_belxyegkep.jpg"Civilizációs zsákutcáink arra figyelmeztetnek, hogy merítsünk példát a régmúltból, amikor még semmit nem rontottunk el. Herman Ottó, a nagy polihisztor ősfoglalkozásnak nevezte a halászatot és a pásztorkodást.

Nekünk nem kell a modern világtól kevéssé érintett népek közé utaznunk, hogy ott kutakodjunk. Még itt vannak köztünk a természettel való együttélés örök példái, a kinnháló gulyások, a magatarti juhászok, a hallgatag halászok.

Arcukra odaköltözött a táj, amelyben élnek. Portréikat ereklyeként őrizzük majd, miként az amerikaiak az indián törzsfőnökök fotóit, akik a vissza nem térő korból méltósággal tekintenek ránk, némán is bölcsességre tanítanak.
Pásztoraink és halászaink nem szennyezik és nem élik föl környezetüket, mert jövőre is ugyanott szeretnének legeltetni és továbbra is a vizek adományaiból akarnak megélni. Ismerjük meg őket!

FORRÁS Galéria (1067 Budapest, Teréz körút 9.)

www.forrasgaleria.hu

2013. febr. 1.-22.   hétfő-péntek 12.00 – 18.00 óráig, szombat-vasárnap zárva

Cikk és képek forrása

Kunkovacs_meghivo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr545051634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása