Megalakult a Gazdálkodó Családok Szövetsége

2013. február 17. - Magyar Élőfalu Hálózat

Teichel István.jpgAz Ángyán Józsefet támogató gazdák „Gazdálkodó Családok Szövetsége” néven érdekképviseleti szervezetet alapítottak, mert szükségesnek tartják, hogy a gazdálkodásból megélni kívánó, magukra hagyott családoknak saját érdekképviselete legyen. Várják soraikba azokat a gazdatársakat, akik úgy érzik, hogy gazdaságuk fejlődése nincs biztosítva, így családjuk megélhetése és jövője veszélybe kerülhet.

A Gazdálkodó Családok Szövetsége követeli, hogy a Dr. Ángyán József nevével fémjelzett agrár- és vidékpolitikát, nemzeti vidékstratégiát következetesen és határozottan hajtsák végre, az abban foglalt nemzeti programokat haladéktalanul indítsák el!

Tiszta és egyértelmű viszonyokat akarnak, ezért követelik, hogy a termőföld vásárlás és bérlés esetén a valóban helyben lakó, az adott településen élő gazdálkodó családok érdekei érvényesüljenek, a települések legfontosabb erőforrását jelentő termőföld a helyi gazdálkodó családokhoz és a fiatalokhoz kerüljön, a település földjének haszna a helyi közösséget gyarapítsa, azt a rátelepülő, spekuláns tőke ne tudja elvonni.

A Gazdaszövetség - a jövedelemelszívó nagytőkés integrátorok erőszakos térségi telepítése helyett - a helyi és regionális szinten szerveződő, az ott élők tulajdonában levő feldolgozóipar és élelmiszerkereskedelem fejlesztését, többcélú szövetkezeteik kialakítását támogatja, ezek létrejöttének állami eszközökkel való segítését követeli.

A Gazdálkodó Családok Szövetségéhez a gazdák rendes tagként, az ügyet támogatók pártoló tagként csatlakozhatnak.

Kapcsolat: Teichel István 

Fényposta: gazdak2013.ti@gmail.com

A képen Teichel István látható. Fotó: Váralja Szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://elofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr605085577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.