XVI. Téli Élőfalu Találkozó

2017. január 24. - Magyar Élőfalu Hálózat

krisna_volgy_tel.jpgKözeledik a téli élőfalu (ökofalu) találkozó, amelyet idén (2017. február 10-12.) újra Krisna-völgy szervez.

Aki szeretne jönni, jelentkezzen mielőbb a LENT MEGADOTT MÓDON. (A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!) Helyszűke miatt korlátozott számú érdeklődőt tudunk fogadni!

Ha a jelentkezési határidő lejárta előtt betelnének a helyek, arról az okovolgy.hu oldalon fogunk tájékoztatást adni!

MEGHÍVÓ

 

Kedves Barátaink!

Nincs éhezés, nincs nélkülözés, ha van egy zsebkendőnyi föld. Gondolnánk, de vajon mennyiben igaz ez ma? Sokan vagyunk, akik törekszünk az önellátásra. Ki itt, ki ott tart az úton. Ugyanakkor lehetséges, hogy az önellátás mellett a célok között ugyanolyan hangsúlyosan megjelenik, hogy emberi létkörülményeket teremtsünk magunknak, a környezet végletes terhelése nélkül. Ahhoz, hogy kiléphessünk a mókuskerékből, a rabszolga-létből; hogy nyugalom és béke legyen kint és bent. Vajon sikerülhet-e megvalósítani?

 

A XVI. Téli Élőfalu Találkozó helyszíne: Somogyvámos, Krisna-völgy

Időpontja: 2017. Február 10-12.

 

JELENTKEZÉS, KAPCSOLAT

A találkozóra legfeljebb 60-70 résztvevőt tudunk fogadni mind a téli szállások, mind a közösségi tér korlátozott volta miatt.

A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés (jelentkezési lap kitöltése, elküldése) – legkésőbb 2017. január 31-ig.

Jelentkezési lap elérhető itt.

Határidő: 2017. január 31.

Ha a fenti jelentkezési lap nem működik, kérjük, részvételi szándékát jelezze Pártha dásznak (Pőcze Vilmos) telefonon (85/540-002; 30/206-7332) vagy e-mailben: pd”kukac”1108.cc

További információk:

Pőcze Vilmos (Pártha dász) - Tel: 0685/540-002 vagy 0630/206-7332, e-mail: pd”kukac”1108.cc

Barsi Attila (Rádhakanta dász) - Tel: 0630/650-0043 e-mail:, rk”kukac”1108.cc

www.okovolgy.hu

Facebook elérhetőségünkhöz katt ide.

 

KÖLTSÉGEK

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő - Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően a találkozó résztvevőinek ingyenesen tudjuk biztosítani a szervezést, a helyszínt és a szakmai programokat.

A MÉH tagszervezeteiből élőfalvaként maximum 2 fő részére ingyenes az étkezés.

Étkezés: Étkezést annak tudunk biztosítani, aki erre vonatkozó részletes igényét január 31-ig leadta (ld. jelentkezési lap!)

A naponta háromszori, kiadós vegán étkezés költsége 2900,- Ft/fő.

Ha nem szeretne valaki minden étkezést igénybe venni, akkor a reggeli 700 Ft, az ebéd 1400 Ft, a vacsora 800 Ft.

Az étkezés fizetését érkezéskor kell rendezni, a regisztrációs pultnál.

 

Szálláshelyek Krisna-völgyben és Somogyvámos ófaluban több helyszínen is elérhetők, amelyek éjszakánként és személyenként 2500 Ft-tól 5000 Ft-ig állnak rendelkezésre (változó szolgáltatásokkal).

Szállásfoglalás Krisna-völgy szálláshelyeihez (részben Krisna-völgy területén, részben Somogyvámos ófaluban):

Indivara dász (Jurkovics István) - mobil: 30/455-65-70; email: indivara@indamail.hu

További somogyvámosi és környékbeli (pl. somogyvári) szálláshelyekről az interneten lehet tájékozódni.

A szállás fizetése minden esetben az adott szállásadónál történik!

Az előre nem jelzett igényeket szállás és étkezés tekintetében nem tudjuk garantálni.

 

A HELYSZÍN MEGKÖZELÍTÉSE

Somogyvámosi térkép linkjei:

http://g.co/maps/ckqdt

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=%20203305838322462120114.0004b62d33505244926ba

krisna_volgy_2017_tel.jpg

 

Vonattal: Budapest felől óránként a Déliből Fonyódra, majd onnan átszállással Kaposvár felé Somogyvárra. Somogyvár a szomszéd falu, ahonnan ritkán, de van buszcsatlakozás Somogyvámosra, vagy egy kellemes 10 km-es séta, netán biciklis túra. A buszcsatlakozás tervezésénél figyelembe kell venni, hogy „Somogyvár vasútállomás” és „Somogyvár Gyógypedagógiai intézet” buszmegállók között 3 km távolság van! Pécs és Kaposvár felől is Somogyvárig érdemes jönni.

Busszal: Budapestről a Népligetből átszállással lehet Somogyvárra érkezni (a Gyógypedagógiai Intézet állomásig), de onnan 3 km Somogyvámos, és az átszállásra kevés a lehetőség. Kaposvárról naponta néhány buszjárat van közvetlenül Somogyvámosra, vagy Somogyváron keresztül, átszállással (az átszállási időket érdemes tanulmányozni!).

Autóval: Budapest felől a 7-esen vagy M7-esen Fonyódig (150-es km kő), onnan Lengyeltóti, Somogyvár, Somogyvámos az útvonal. Dél és Nyugat felől Kaposváron át Somogyvárig, ahol tábla jelzi a somogyvámosi leágazót.

FONTOS! A 67-es útról NINCSEN aszfalttal burkolt út Somogyvámosra (egyes GPS-ek félretájékoztatása ellenére).

Teleautó: A jelentkezések lezárása (január 31.) után a megadott e-mail címeket megosztjuk a jelentkezőkkel, így lehetővé válik, hogy megtalálják majd egymást azok, akik telekocsiba szeretnének szerveződni.

 

ÓVÓ RENDSZABÁLYOK

Mindnyájunk testi és lelki épülésére Krisna-völgy egy szerzetesi közösség, ebből kifolyólag néhány apró lehetőséget említünk, amely által még jobban átélhetitek az ittlét örömét. A Helyen belül kéretik mellőzni:

- mindennemű dohányféleség használatát (még a szabad ég alatt is),

- az állatok fogyasztását (beleértve az éltető vérétől fosztott és bármi más formát, de még a tikmonyt is),

- oszt tartózkodni illik az alkohol tartalmú növényi nedvektől is,

- és ha valakinek szívében a szerelem lángol, csendben tűrje a tűz hevét anélkül, hogy tenne új fát a tűzre e három nap alatt.

Néhány segítség e szabálok betartásához: “Az igazi erő az önuralomban lakozik.” Letűnt korok szólása, vagy kertészeknek: “Ne ültess olyan fát szíved kertjébe, amelynek a virága szép, de a termése keserű leend.”

Mejhöz hasonlló lyókat kívánok. – Göre Gábor Biró Ur után szabadon…

A bejegyzés trackback címe:

https://elofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr3412151569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.