XVIII. Téli Élőfalu Találkozó, Gömörszőlős

2019. február 03. - Magyar Élőfalu Hálózat

szallas_epulet_jpg.png2019. február 8-10.

Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért jóvoltából a résztvevők megismerhetik a mélymulcsos művelést és betekinthetnek a gömörszőlősi eredményekbe, a falu életébe. A találkozó emellett folytatja azt az útkereső együttgondolkodást, melyet már régóta gyakorolunk a Téli Élőfalu Találkozókon.

Tovább

XXIII. Nyári Élőfalu találkozó

„Előttünk az utódaink”

Mottó: „A jóemberek vendégül látnak, hogy épüljenek, mert abból okul az ember, ha figyel, és ha mondanak is néki valamit.” (B. Brecht)

Szeretettel várjuk a Magyar Élőfalu Hálózat „őshonos” küldötteit és azokat is, akik a szívükön viselik „a közös jövőt” a XXIII. Nyári Élőfalu Találkozóra Agostyán, Ágoston – ligetbe.

Szervező: Természetes Életmód Alapítvány

Helyszín: Agostyán, Ágoston-liget, Természetvédelmi és Humánökológiai Oktatóközpont.

A találkozó időpontja: 2018.július 27-28-29

Tovább

XVII. Téli Élőfalu Találkozó, Gömörszőlős, 2018. február 2–4.

A XVII. Téli Élőfalu Találkozót a Régi és Új egyesült ereje teszi különlegessé. Az összejövetelnek az egyik első ökofalu kezdeményezés ad otthont. Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért jóvoltából a résztvevők megismerhetik a mélymulcsos művelést és betekinthetnek a gömörszőlősi eredményekbe, a falu életébe. A találkozó emellett folytatja azt az útkereső együttgondolkodást, melyet a kisközösségek és a fenntarthatóság iránt elkötelezett hazai kezdeményezések a 2017. októberében, Alsónémediben tartott Gyüttment Műhelyen elindítottak. Közös értékeinket, az új erők forrását, az együttműködésből fakadó előnyöket keressük a Műhely gömörszőlősi folytatásán, a Téli Élőfalu Találkozón. 

Tovább

XXII. Nyári Élőfalu Találkozó - 2017. Július 7-9., Nyim

landscape8.jpgAz esemény idén már a 22. alkalommal kerül megrendezésre. A kezdetek óta a Magyar Élőfalu Hálózatot alkotó közösségek megerősödtek, és újabbak is csatlakoztak hozzájuk. A mostani találkozó házigazdája az egyik “újonc”, a Nyimi Öko Közösség lesz, a kiemelt téma pedig a közösség alkotás, valamint a közösség megtartása és gazdagítása. Egyre több ember keresi az utat, hogy visszataláljon a természethez és a természetközeli élethez. A természet nemcsak az állatokat és növényeket, hanem a többi embertársunkat is jelenti. Így egymáshoz is visszatalálunk.

Tovább

Jövőnk a víz

kerek_to.jpgA Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület és Jászszentlászló Község Önkormányzata tisztelettel meghívja „Tájgazdálkodás - a jövedelmező mezőgazdaság hosszú távú feltétele” című rendezvényére, 2017. március 29-ére, a Jászszentlászlói Művelődési Házba (6133 Jászszentlászló, Kossuth L. u. 7.).

Tovább

XVI. Téli Élőfalu Találkozó

krisna_volgy_tel.jpgKözeledik a téli élőfalu (ökofalu) találkozó, amelyet idén (2017. február 10-12.) újra Krisna-völgy szervez.

Aki szeretne jönni, jelentkezzen mielőbb a LENT MEGADOTT MÓDON. (A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!) Helyszűke miatt korlátozott számú érdeklődőt tudunk fogadni!

Ha a jelentkezési határidő lejárta előtt betelnének a helyek, arról az okovolgy.hu oldalon fogunk tájékoztatást adni!

Tovább

MÉH e-HÍRLEVÉL 78. szám

elofalu78.jpgA tartalomból: Adventi üzenet. Permakultúra - összhangban a természettel. Magasított és dombágyások építése, működtetése, növényváltás és biológiai növényvédelme. Rövid beszámoló/értékelő a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat (KMGyH) drávafoki találkozójáról. Könybemutató - Borsos Béla: Az új Gyűrűfű.

Tovább