Magyar Élőfalu Hálózat

Csikószelídítő lovas tábor 2015. július 13-19-ig

2015. július 08. - Magyar Élőfalu Hálózat

szeretlek.jpgKaszálás, szénacsinálás, lovak ápolása, gondozása, a ménes életének megismerése, ridegtartás, körmölés,  gyógy patkolókovács munkája, lovak vezetése, irányítása, munkára fogása, ló és csikószelídítés Visnyeszéplakon.

Szállás lehetőségek:

Sátorban, pajtában, a szabad ég alatt, a vár kilátó részében, és pihe-puha ágyban is lehet aludni. A tábor teljesen önköltséges,  A helyi Önkormányzat és az Édenkert Egyesület közös szervezésében jön létre. Egyéb támogatást nem kapunk, így az alábbi árakat kell figyelembe venni. Az étkezést a lehetőségekhez mérten helyi gazdák által kínált biotermékekből igyekszünk megoldani. Lesz vegetáriánus, és gluténmentes étrend is.

 

Életkor

Tábor teljes ellátással  sátorban  6 nap /   5 éjszaka

Tábor teljes ellátással  ágyban  6 nap /   5 éjszaka

14 év felett

26.000 Ft

33.500 Ft

7-14

19.500 Ft

25.125 Ft

3-7

13.000 Ft

16.750 Ft

3 év alatt

ingyenes

ingyenes

Csikószelídítő

+5.000 Ft

+5.000 Ft

A végösszegeket írtam be, mely a teljes ellátást (háromszori étkezést) a szállást, a programokat, a foglalkozásokat, az anyag, és eszközhasználatot tartalmazza.

 

 

Amennyiben a tábor érdekli, kérem, válaszoljon a következő kérdésekre, és küldje el a bariskagabor@gmail.com címre.

 

- melyik időpont lenne alkalmas (a július 13-19-én kívül):

- kik jönnétek, életkor megjelöléssel:

- hány napra:

- milyen étkezést, és szállást terveznek:

- honnét jönnek:

- telekocsi szervezhető e az utazással kapcsolatban:

- milyen egyéb igények, kérdések vannak:

- mely kézműves foglalkozásokban, vagy egyéb programokban  (játszóház, sport, tánctanítás, stb) tudnátok segíteni:

- játszol-e valamilyen hangszeren, amit egy rövid kis házi koncert keretén belül bemutatnál a többieknek, vagy az esti táncházban húznád-e  a talpalávalót:

- telefonszám, skype cím, a későbbi egyeztetések érdekében:

 

A csikószelídítő táborban hucul lovak vannak.

A hucul ló önálló fajta, magassága 130-145 cm között ingadozik. A közhiedelemmel ellentétben mind lépése mind ügetése haladós, s vágtában is nagy könnyedséggel eléri a 38 km/órás sebességet. Munkakészsége minden tekintetben kiváló. Nagy erőkifejtésre képes, mind vonóerő mind teherhordás tekintetében. Szívóssága páratlan. Hegyi terepen is biztos járású. Előbb említett tulajdonságaira jó példa, hogy két hucul XVIII. századi postakocsi elé fogva három nap alatt teljesítette a Kazincbarcika-Regetow Kb. (200 km) távot, azaz átkeltek a Kárpátokon, anélkül, hogy a kondíciójuk romlott volna. Kitartásának köszönhetően mind gyermekek, mind felnőttek számára ideális társ, mind hobbi lóként, mind versenytársként. A gyerekek néha nem teljesen egyértelmű jeleire is kedvvel reagál, s az erősebb testalkatú felnőtteket is tempósan viszi, ha arra kérik. A ridegtartást jól viseli, sőt igényli is. A Kárpátok környezeti hatása alatt kialakult kistermetűfajta igénytelen és kitűnő kondíciótartó, ezért az év legnagyobb részében istálló nélkül is tartható. A nagy hidegben is elegendő számára egy egyszerű fészer épület. Gondozásra, takarmányozásra sem igényes, szerény takarmányozás mellet is megőrzi kondícióját. A hucul minden típusú legelőn legel, nem válogatós, egyenletesen legel. Tartásának gazdaságossága egyrészt igénytelenségéből ered, másrészt abból, hogy testtömegéhez viszonyított takarmányigénye kisebb, mint a többi lófajtáé. Jól tenyészthető. Hegyi lófajtaként kiválóan alkalmas hegyi területek kihasználására.

 

További információ itt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elofalu.blog.hu/api/trackback/id/tr37609352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása